Линк към оригиналния публикуван материал на Ралица Ковачева във Factcheck.bg  >>> >>>

...
Линк към оригиналния публикуван материал на Ралица Ковачева
във Factcheck.bg 
>>> >>>
Коментари Харесай

Поглед.инфо и Карбовски – най-активните разпространители на дезинформацията за „биолабораториите“ в Украйна


Линк към истинския оповестен материал на Ралица Ковачева
във Factcheck.bg 
>>> >>> >>> ТУК
 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4224
Дезинформацията за съществуването на “лаборатории за биологично оръжие ” в Украйна се популяризира от началото на годината. В поредност изявления и видеа Factcheck.bg опровергава тези погрешни изказвания, които можете да прочетете  и, както и да видите във.
 



Твърденията на Русия за съществуването на сходни лаборатории в Украйна, освен това благосъстоятелност на американските военни, не са подкрепени с никакви обстоятелства. Това не попречи и на Китай да ги популяризира публично, като добави, че Съединени американски щати имат доста повече сходни лаборатории в редица страни по света. Китай също не дава доказателства за своите изказвания. Подробни инспекции и опровержения, направени от интернационалните проверители на обстоятелства прочетете и.

В същото време, дезинформацията по тематиката интензивно се рапространява посредством уеб страници и страници в обществените медии. Основните тематики са изказванията на Кремъл за съществуването на „ биолаборатории “ в Украйна, които Русия цели да унищожи, както и „ потвърждението “ на съветските изказвания от страна на Китай. Кои са изявленията, които са провокирали максимален интерес и от кого са оповестени – ето какво демонстрират данните, събрани посредством инструмента CrowdTangle.

На първо място с максимален брой интеракции (реакции на аудиторията – лайкове, мнения, споделяния) е тази обява на „ Поглед.инфо “:



Постът има 20 328 интеракции във Facebook, което е доста над междинната интензивност за изявленията на страницата.
Следващите няколко места са заети от еднакъв консуматор – страница, озаглавена „ Мартин Карбовски  Мартин Карбовски Мартин Кирилов Богданов e същинското име на Мартин Карбовски е български публицист роден в “ – публична страница на журналиста Мартин Карбовски  Мартин Карбовски Мартин Кирилов Богданов e същинското име на Мартин Карбовски е български публицист роден в. Този пост има 12 478 интеракции:

 



Този пост има 9 468 интеракции:


Този пост има 6 400 интеракции:


Сумарно страницата „ Мартин Карбовски  Мартин Карбовски Мартин Кирилов Богданов e същинското име на Мартин Карбовски е български публицист роден в “ е събрала повече от два пъти интеракции от „ Поглед.инфо “ и е най-активно публикуваща по тематиката, най-вече линкове от уеб страницата „ Втори фронт “. Както се вижда от фотографията, всички изявления застъпват тезата, че в Украйна съществуват лаборатории за създаването на биологични оръжия:



Страницата „ България “ се появява на пето място с обява от уеб страницата „ Бултаймс “ за китайските „ разкрития “ – постът има 11 234 интеракции. Страницата се обявява като „ публична страница на всички българи и България “ и има над 20 400 почитатели.


Сайтът „ Бултаймс “ неведнъж е бил уличаван в разпространение на дезинформация по разнообразни тематики (от кемтрейлс, през имунизациите против Ковид-19 до Зеления пакт на ЕС) от, както и от европейската платформа.

Страницата „ Без Лого “ се появява три пъти измежду най-активните разпространители на дезинформация за украинските „ биолаборатории “, с общо над 16 000 интеракции. Два пъти препубликува известия в Туитър на Диляна Гайтанджиева, свързани с нейното „ следствие “ по тематиката. Третата обява на страницата твърди, че заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд е удостоверила съществуването на „ военните биологични лаборатории на Пентагона в Украйна “ в отговор на въпрос на сенатор Марко Рубио. Като доказателство е оповестено видео, в което Виктория Нюлънд в действителност дава отговор на въпрос на сенатор Рубио, само че не споделя нищо от това, което „ Без Лого “ твърди – в действителност, Нюланд удостоверява единствено, че в Украйна има „ биологични проучвателен “ лаборатории.



Същото видео е употребявано и в пост на Кеворк Кеворкян, получил близо 6 хиляди реакции и 2 700 споделяния, озаглавен „ Фабрики за гибел “. В него се твърди, че „ американците вършат лаборатории за произвеждане на гибел в Украйна “ и „ харчат за тази цел милиони долари – по някои сведения към 200 милиона “.


Посолството на Русия в България е споделило „ Коментар на представителя на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова по отношение на военно-биологическите действия в биологическите лаборатории в Украйна “. Публикацията има 4 719 интеракции.



Пламен Пасков, прочут като деен интернет коментатор и претендент за народен представител от партия „ “ на изборите през юли 2021 година, е разгласил видео с дълготрайност над един час и 20 минути, озаглавено „ Биолаборатории и системно-организирани античовеци “. То е събрало 2000 интеракции. Сред тематиките, с които Пасков се занимава, с изключение на „ биолабораториите в Украйна “, са решението на обществените мрежи „ да приветстват подиуми на принуждение над руснаци и съветски войски “, ограниченията против разпространяването на ковид („ Маскирани ли сте? Плюят ли децата ви? “).



В групата на най-активните разпространители на дезинформация влизат още две страници. Първата е „ Брадва “ с обява от едноименния уебсайт по отношение на китайските изказвания за „ американски биолаборатории “. Втората е страницата „ Око да види “, самоопределила се като “платформа за информация по отношение на събитията в Германия, Европа и България ” с над 102 хиляди почитатели. Там е оповестен пост, подписан с „ Мариана Иванова “:



Независимо, че е неизвестен (не е обвързван с съответен профил) и че съставлява комбинация от тайни теории и искрено хейтърство, статусът е събрал близо 3 000 интеракции – доказателство какъв брой доста хора не обръщат внимание на това какво четат и популяризират в обществените медии.
 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР